Fish and Chips 

 Pre 4 osoby potrebujeme:

 2 filety z tmavej tresky

1 kg zemiakov

Citrón na podávanie

 Na cestíčko:

2 vajíčka

200 dcl sódy, minerálnej vody, alebo citrónového nealko radleru

100 g hladkej múky a 1 ČL prášku do pečiva

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL soli

 Dip:

1 kvalitný biely jogurt

1 ČL soli

1 PL olivového oleja

pažítka, cibuľka, hrášok a pod.

 

Tresku si umyjeme a osušíme

 

Pinzetou si vyberieme pár kostičiek (je ich asi 6ks.)

 

Nakrájame si ju na rovnaké pásiky

 

Chrumkavé Fish and chips sa preslávili najmä v štýle "street food" v Anglicku. Dnes toto jedlo opäť zažíva svoju slávu. Majú ho radi aj mladšie generácie, preto je vhodné aj ako rodinný recept. Na jeho prípravu stačí málo času a recept je veľmi jednoduchý. Ako hlavná surovina je vhodná práve Treska tmavá, ktorú vysmažíme v chutnom cestíčku do zlatista a do chrumkava.

Zemiaky očistíme a narežeme na hranolky. Na chvíľu ich ponoríme do studenej vody a potom dobre osušené vyprážame v hlbšej panvici, alebo ešte lepšie v kastróliku do zlatista. Filety tresky tmavej nakrájame na menšie kúsky. Cestíčko pripravíme v miske, kde dobre vyšľaháme všetky suroviny. Správna hustota je podobná palacinkovému cestu. Kúsky ryby jemne posolíme a pokoreníme. Potom ich postupne obaľujeme v cestíčku a vyprážame do chrumkava v oleji. Podávame ihneď so zemiakmi a dipom z jogurtu, nakrájanej cibuľky, uhorky a pažítky. Pre staršie deti môžeme pripraviť aj tradičnú ochutenú majonézu.

 

Pripravíme si cestíčko

 

Tresku poriadne obalíme

 

Vysmažíme ju aby bolo cesto zlaté

 

Na záver Vám prajeme dobrú chuť a nezabudnite že tresku tmavú nájdete u nás v predajni Rybárstvo Stupava, alebo na našom e-shope www.cerstveryby.sk

 

Tieto stránky využívajú cookies. Ich ďalším používaním súhlasíte s využívaním cookies. Prečítajte si informácie o tom, ako cookies používame a ako ich používanie môžete odmietnuť nastavením svojho internetového prehliadača.

SÚHLASÍM ODMIETNUŤ